سفر دبیرکل جدید ناتو به ترکیه | مقام ناتو از غرب خواست برای جنگ آماده شوند
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - فوری / مدارس فردا سهشنبه 6 آذر 1403 تعطیل شد | تعطیلی مدارس برای آلودگی هوا در این شهرها
مارک روته دبیرکل ناتو که امروز دوشنبه به ترکیه رفته است با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور در آنکارا دیدار کرد.
وی پیش از این گفته بود که در دیدار با اردوغان چالشهای فزاینده برای امنیت جمعی از جمله تهدید تروریسم، جنگ در اوکراین و بحران در خاورمیانه را بررسی می کنیم.
بر اساس بیانیه ناتو، وی با رئیسجمهور، وزیر امور خارجه و وزیر دفاع ترکیه دیدار خواهد کرد. برنامه سفر روته همچنین شامل تعامل با نمایندگان صنایع دفاعی ترکیه و بازدید از تأسیسات صنایع هوافضای ترکیه (توساش) است.
این اولین سفر روته به ترکیه بعد از پست دبیرکلی ناتو است.
مقام ناتو از کسبوکارهای غرب خواست برای جنگ آماده شوند
یک مقام نظامی ناتو گفت کسب و کارهای کشورهای غربی باید خود را برای سناریوی جنگی و استفاده رقبای غرب از اقتصاد به عنوان یک سلاح، آماده کنند.
به گزارش ایسنا، «راب بائر»، رئیس کمیته نظامی ناتو امروز (دوشنبه) از کسبوکارها خواست برای سناریوی جنگی آماده شده و خطوط تولید و توزیع خود را به نحوی تنظیم کنند که از سوی کشورهایی مانند روسیه و چین تحت فشار قرار نگیرند.
او گفت: «اگر بتوانیم مطمئن شویم که تمام خدمات و کالاهای اساسی فارغ از شرایط قابل تحویل هستند، بخش کلیدی از قدرت بازدارندگی خود را تضمین کردهایم.»
او که این سخنان را در نشست اندیشکده مرکز سیاستگذاری اروپا مطرح کرد، گفت بازدارندگی فراتر از توانمندی نظامی است، زیرا تمامی ابزارها در جنگ مورد استفاده قرار میگیرند.
وی افزود: «ما این را در تعداد فزاینده اقدامات خرابکارانه میبینیم و اروپا آن را در حوزه تامین انرژی نیز مشاهده کرده است.»
او با اشاره به وابستگی اروپا به گاز روسیه گفت: «ما فکر میکردیم که با شرکت گازپروم توافق داریم، اما در واقع توافق ما با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بود. همین امر در مورد زیرساختها و کالاهای متعلق به چین نیز صدق میکند. توافق ما در واقع با شی جینپینگ، رئیسجمهور چین است.»
این مقام نظامی همچنین با اشاره به وابستگی کشورهای غربی به تامین مواد اولیه از چین، یادآور شد که تولید 60 درصد از مواد نادر زمین در چین انجام شده و فراوری 90 درصد از آنها نیز در این کشور صورت میپذیرد.
وی افزود: «اگر فکر کنیم حزب کمونیست چین هیچگاه از این قدرت استفاده نخواهد کرد، سادهلوح هستیم. رهبران کسبوکارها در اروپا و آمریکا باید درک کنند که تصمیمات تجاری آنها برای امنیت ملتها پیامدهای استراتژیک دارد.»
بائر همچنین در ادامه گفت: «کسب و کارها باید برای سناریوی جنگی آماده باشند و خطوط تولید و توزیع خود را به طور متناسب تنظیم کنند، زیرا گرچه ممکن است نیروی نظامی در نبردها پیروز شود، اما این اقتصادها هستند که جنگ را میبرند.»
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1277851/